Meriç, yaptığı açıklamada, 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında 1999 yılı öncesinde zorunlu staj yapan öğrencilerin sigorta başlangıçlarının hizmet başlangıcı olarak kabul edilmediğini ve bu nedenle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden yararlanamadıklarını ifade etti.
AK Parti hükümetinin uygulamalarını eleştiren Meriç, meslek liseleri ve çıraklık eğitim merkezlerinin teşvik edilmesi ve nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması gerektiğini belirterek, mevcut uygulamaların staj ve çıraklık mağduriyetini daha da artırdığını savundu.
Binlerce stajyer ve çıraklık mağdurunun sesini duyurmaya çalıştığını ifade eden Meriç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına çağrıda bulunarak, mağduriyetleri giderecek yasal düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesini istedi.
CHP'li Meriç, stajyer ve çırakların özlük haklarının güçlendirilmesi, tam sigorta kapsamına alınmaları ve staj ile çıraklık sigortasının emeklilik açısından hizmet başlangıcı olarak kabul edilmesi gerektiğini dile getirdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: